Free Vedic Art perus- ja jatkokurssit

1-3.11 ja 22-24.11 Pori, Kellahti, vanha kyläkoulu (rakennettu1882)
IMG_20190812_173832jpg

Kurssille voivat osallistua kaikki, jotka ovat kiinnostuneet itsen, oman ilmaisun ja luovuuden parissa työskentelemisestä. Aikaisempaa kokemusta maalaamisesta tai piirtämisestä ei tarvita.


Monet haavailevat vuosia kiireettömästä pysähtymisestä. Kun onnistumme irrottautumaan aikakautemme liiallisista suoritusvaatimuksista ja annamme riittävästi aikaa luovalle pysähtymiselle sitä tukevisssa olosuhteissa, otamme vastuuta itsestämme ja toiveistamme, näin luomme maaperää muidenkin muutosten aktivoitumiselle. 


Asta Raami on avannut kirjassaan Älykäs intuitio (2018) kahta ajattelun tapaa: ei rationaalista ja rationaalista. Tieto ja tiedepainotteinen kulttuurimme panostaa rationaalisen päättelypuolen kehittymiseen intuuitiivisen puolen jäädessä vähälle huomiolle, vaikka juuri se on se ajattelun puoli ihmisessä, joka kykenee supernopeaan asioiden käsittelyyn ja erilaisten ainesten yhdistämiseen.  Näiden puolien tiedon käsittelyn kapasiteetti on aivan eri luokkaa. Tutkimuksiin perustuen tiedetään intuitiivisen puolen olevan 300 0000  kertaa nopeampi. Luovuus on Raamin mukaan sillan keskiosa, josta näkyy  molempiin ajattelumme maailmoihin. Olemme kaikki synnynnäiseti luovia, se on elintärkeä ominaisuutemme ja se kuuluu jokaiselle.   Raami kertoo kirjassaan Einsteinin todenneen, jos hänellä olisi yksi tunti aikaa ratkaista jokin vaikea ongelma, hän käyttäisi 59 minuuttia kysymyksen miettimiseen ja vain 1 minuutin vastaukseen. Mikäli oikea kysymys löytyy, intuitiivinen puoli on niin nopea, että minuutti riittä.


Antaessamme aikaa erilaisille luoville prosesseille, voimme vahvistaa aivojemme intuitiivsta puolta ja aivojen eri puoliskojen välistä yhteyttä.

Viiden päivän peruskurssi sisältää kaikki 17 taiteen prinsiippiä.

Jatkokurssi1. sisältää prinsiippien täydennykset, kosmiset viivat.

Jatkokurssi 2 sisältää harjoituksia aivojen aktivoimiseksi.

Aloitamme perjantaisin klo 16.00.

Maalausmateriaalit eivät sisälly kurssihintaan. Ilmoittautuneille laitan tarkempaa tietoa kurssista ja  materiaaleista.

Pyydettäessä lähetän tarkemmat tiedot kursseista. Sitovat ilmoittautumiset 7.10.2019 mennessä.


  IMG_20190703_174307jpg

67908206_2425250697709307_99906741805776896_ojpg

Asiakaspalautteita:

Kurssi  oli sopivanmittainen, lyhyemmässä ajassa ei olisi oma pää pysynyt mukana -eli tilaa olla henkisessä mielessä. Vapaudesta syntyvä luovuus on äärimmäisen palkitsevaa, vaikkakin välillä saa ylittää omia sisäisiä kynnyksiä  päästäkseen eteenpäin. Kurssi avasi oven luovuuteen ja elvytti halun tehdä kuvaa, maalata ja antaa asioiden virrata. Se herätti myös uudenlaista uteliaisuutta omaa elämää ja kuvantekemistä

kohtaan.  Nautin, vaikka uuvuinkin välillä. Aamulla heräsin aina virkeänä ja levänneenä seuraavaan päivään. Kiitos, Merja!


Kiitos kurssista! Pääsin viimeinkin pisteeseen, jossa luovuus lähti liikkeelle, vuosien, vuosien tauon jälkeen. Sain suuria oivalluksia. Sain monia hienoja ajatuksia kannettavaksi mukana arjessa. Tämä kurssi muuttaa arkeani paremmaksi!

Olin uusien asioiden äärellä. Monet tunteet heräsivät. Hienoa kun saa olla ja viipyä -prosessoida. Muutamat onnistumiset ovat olleet tosi tärkeitä. Usein työtä aloittaessa sisäinen myllerrys on vahva. Ilmapiiri on ollut positiivinen ja hoitava. Haluan oppia ja kokeilla. Katsotaan mitä tulee.


Viisi upeaa päivää itsen ääreen pysähtyen. Vähäisellä aikaisemmalla kokemuksella ei ollut merkitystä. Lupa tehdä, kokeilla, ihmetellä tekemisiään ja sitten jatkaa, muuttaa tai aloittaa alusta, jos siltä tuntuu. Rauhallinen, rentouttava ja kannustava ilmapiiri kurssilaisten kesken huippuopen johdolla.

Kurssi oli loistava. Ihanaa paneutua luomiseen, maalaamiseen oikein ajan kanssa. Rohkeus lisääntyi kun kokeili eri värejä, tekniikoita. Oli hieno tunne, kun alkoi sujumaan, onnistumaan ja töille löytyi yhteisiä nimittäjiä ja tarinoita. Olen halunnutkin kuvata sisäistä prosessia myös kuvin ->  nyt se tapahtui. Luottamus kasvoi myös, kun uskaltautui heittäytyä ja antaa vain pensselin ilmaista. Mikään ei mennyt pieleen! Tai no...maalataan päälle.

Kurssi oli puhdasta iloa, luominen, ilo ja työ, vapaus  etsiä, erehtyä ja löytää. Kiitos Merja, kurssisi oli ilo kulkea (sydän).

Olen käynyt peruskurssin kolmisen kuukautta jatkokurssia aiemmin, myöskin Merjan ohjauksessa. Kovasti jännitin peruskurssia, sillä minulla edelliset maalauskokemukseni olivat reilun 20 vuoden takaa, lukion kuviskursseilta. Ajattelin, miten voisin osallistua maalauskurssille, kun en edes osaa maalata. Uskomukseni osoittautuivat nopeasti aivan turhiksi. Vedic Art avaa luovuuden lähteen, kunhan antaa siihen mahdollisuuden. Mitään ei tarvitse oppia, ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa maalata. Kaikki tieto ja taito on jo valmiina meissä kaikissa. Tämä onkin ollut minulle tärkeä oivallus. Vedic Art kurssilla olen saanut kokea maalaamisen myötä tunnetilojeni vaihtelut hykertelevästä, pulputtelevasta, suloisen pehmeästä tyytyväisyydestä ja rakkaudesta aina ahdistukseen ja vihaan. Maalaukseni ovat kertoneet alusta asti tarinoita elämästäni ja olenkin saanut niiden kautta kokea mm. helpotusta ja ymmärrystä menneisyyteni vaikeiden asioiden kohdalla. Vedic Art on vahvistanut intuitiivista herkkyyttäni sekä itsetuntemusta. 10- ja 11-vuotiaat tyttäreni osallistuivat kanssani yhteen kurssipäivään. Molemmat tykkäsivät päivästä tosi paljon. Toisen tytön kommentti päivän jälkeen oli napakymppi: Ihmeellistä ku mä en miettiny yhtään mitään, mä vaan maalasin. Tässä oltiin siis aivan asian ytimessä.

_____________________________________________________________________________________________

Uniryhmät Satakunnassa ja Pirkanmaalla


Uniryhmä Porin hyväolo-keskuksessa 09.10.2019 klo 17.30-20.00
Ryhmän kesto 2,5 tuntia. Hinta 39 €

Tarkemmat tiedot unityöskenteystä:

Tuotteet - Uniryhmätyöskentely -sivulta. 

Pyydä ohjeet ennakkovalmistautumiseen.

______________________________________________________________________________________________

Yksilö- ja ryhmätyönohjaus Satakunnassa ja Pirkanmaalla


Työnohjauksessa pyrin mahdollistamaan dialogisen suhteen syntymistä, jotta pysähtyminen olennaisen ääreen mahdollistuu. Todellisen kommunikaation syntyminen ei ole kohtaamistilanteissamme itsestäänselvyys. Hyväksyvä ja myötätuntoinen tietoisen läsnäolon ilmapiiri mahdollistaa haastavillekin asioille avautumisen.  

Työnohjauksen alkuun järjestän tarvittaessa tutustumistyöskentelyn, jolta pohjalta jatkotyöskentelypäätöksen tekeminen on helpompaa. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Taidelähtöisiä menetelmiä hyödyntävät työnohjausryhmät Satakunnassa ja Pirkanmmaalla


Työnohjausryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat käyttää taidelähtöisiä menetelmiä työnohjaustyöskentelyn yhteydessä. Mitään erityistä taiteellista suuntautumista ei tarvita, kiinnostus ja halukkuus menetelmien ja välineiden käyttämiseen riittää. 


Taidelähtöisen ryhmätyönohjaustyöskentelyn avulla voidaan tavoitella kosketusta muun muassa yhteisölliseen energisaatioon, elinvoimaan, innostukseen ja inspiraatioon perinteisten työnohjaushyötyjen ohella. 


Kaikki taide- ja kulttuurilähtöiset työskentelytavat tarjoavat samankaltaisia välineitä, joiden avulla voimme löytää tiedon ja älyn rinnalle kokemuksiamme ja tunteitamme heijastavia ja avaavia elämyksellisiä oivalluksia.


Taidelähtöisen työskentelyn kautta tulemme vahvistaneeksi yhteyttämme luovuuteemme ja saamme kosketuksen intuition ulottuvuuteen itsessämme. Luovat työskentelyprosessit toimivat parhaimmillaan aidon kohtaamisen ja jakamisen, yhteistyön, oivalluksen ja elämälle avautumisen foorumeina. Tutustu tarkemmin sivuilla kohtaan työnohjaus.

-------------------------------------------------------------------------

Vedic Art peruskurssit ja jatkokurssit


Viiden päivän peruskurssi sisältää kaikki 17 taiteen prinsiippiä. Kurssin kokonaiskesto on 30 tuntia. Peruskurssi voidaan toteuttaa myös siten, että kokoat itse oman ryhmän, jossa vähintään 4 osallistujaa. 


Jatkokurssi sisältää maalaamisen lisäksi prinsiippien täydennykset, kosmiset viivat ja harjoituksia aivojen aktivoimiseksi.


------------------------------------------------------------------------------------------------


Yhteydenotot: merja.manni@gmail.com

puh. 040-5484558


I think that, as life is action and passion, we should share the passion and action of our time at peril of being judged not to have lived at all.