Free Vedic Art kurssit loka- ja marraskuussa 2021
Kurssipaikka: Kellahden kyläkoulu. Kellahden rantatie 23, Pori 

  • Peruskurssi, 17 taiteen prinsiippiä, molemmat viikonloput

  • Jatkokurssi 1, prinsiippien täydennykset ja kosmiset viivat, yksi viikonloppu

  • Jatkokurssi 2, harjoituksia aivojen aktivoimiseksi, yksi viikonloppu

  • Nimi ja muoto, syvennetään näkemistä ja luovaa prosessia erilaisten piirtämisharjoitteiden avulla, yksi viikonloppu

  • Muoto ilman nimeä, syvennetään Nimi ja muoto kurssilla aloitettuja piirtämisharjoituksia, yksi viikonloppu

  • Avaruuskurssi, minä avaruudessa, sisältää Jyotis astrologiakartan ja lyhyen tulkinnan, yksi viikonloppu. Avaruuskurssille ilmoittautumiset tulee tehdä hyvissä ajoin, jotta ehdin tekemään tulijoille kartan ja tulkinnan.


Kurssille voivat osallistua kaikki, jotka ovat kiinnostuneet itsen, oman ilmaisun ja luovuuden parissa työskentelemisestä. Aikaisempaa kokemusta maalaamisesta tai piirtämisestä ei tarvita.


Monet haavailevat vuosia kiireettömästä pysähtymisestä. Kun onnistumme irrottautumaan aikakautemme liiallisista suoritusvaatimuksista ja annamme riittävästi aikaa luovalle pysähtymiselle sitä tukevisssa olosuhteissa, otamme vastuuta itsestämme ja toiveistamme, näin luomme maaperää toivomiemme muutosten aktivoitumiselle. 

Kurssien hinnat löytyvät esitteessä, jonka laitan pyynnöstä tulemaan. Ilmoittautuneille laitan tarkemmat ohjeet kurssilla tarvittavista materiaaleista ja tarvikkeista. 


Lisää tietoa näiltä sivuilta.  http://luovatprosessit.fi/tuotteet/taideterapia-ja-vedic-art 

Esitepyynnöt ja ilmoittautumiset: merja.manni@gmail.com


Valokuvat Kellahden kyläkoulun kursseilta Porista.

  IMG_20190703_174307jpg

67908206_2425250697709307_99906741805776896_ojpg

Asiakaspalautteita:

Lähdin kurssille lähes kylmiltään, ilman isompia ennakko-odotuksia, matkatakseni oman luovuuteni lähteille. Tai ainakin avatakseni väyliä luovuudelle, omalle tunneilmaisulle ja kokemusmaailmalleni. Kaikki tämä toteutui ja paljon enemmänkin. Kurssi tarjosi intensiivisen työskentelyn ja hiljentymisen lisäksi huikeita elämyksiä ja kokemuksia. Työskentelyn ohessa sain oppia uutta ja tavata monia mielenkiintoisia ihmisiä. Myös heidän kanssaan jakamani hetket, kokemukset ja ajatukset olivat osa kurssin antia. Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille aiheesta kiinnostuneille! Myös ns. keltanokille, kuten minä itse, jolla ei ole aiempia kokemuksia maalaamisesta. 

Kurssi  oli sopivanmittainen, lyhyemmässä ajassa ei olisi oma pää pysynyt mukana -eli tilaa olla henkisessä mielessä. Vapaudesta syntyvä luovuus on äärimmäisen palkitsevaa, vaikkakin välillä saa ylittää omia sisäisiä kynnyksiä  päästäkseen eteenpäin. Kurssi avasi oven luovuuteen ja elvytti halun tehdä kuvaa, maalata ja antaa asioiden virrata. Se herätti myös uudenlaista uteliaisuutta omaa elämää ja kuvantekemistä kohtaan.  Nautin, vaikka uuvuinkin välillä. Aamulla heräsin aina virkeänä ja levänneenä seuraavaan päivään. Kiitos, Merja!

Kiitos kurssista! Pääsin viimeinkin pisteeseen, jossa luovuus lähti liikkeelle, vuosien, vuosien tauon jälkeen. Sain suuria oivalluksia. Sain monia hienoja ajatuksia kannettavaksi mukana arjessa. Tämä kurssi muuttaa arkeani paremmaksi! 

Olin uusien asioiden äärellä. Monet tunteet heräsivät. Hienoa kun saa olla ja viipyä -prosessoida. Muutamat onnistumiset ovat olleet tosi tärkeitä. Usein työtä aloittaessa sisäinen myllerrys on vahva. Ilmapiiri on ollut positiivinen ja hoitava. Haluan oppia ja kokeilla. Katsotaan mitä tulee. 

Viisi upeaa päivää itsen ääreen pysähtyen. Vähäisellä aikaisemmalla kokemuksella ei ollut merkitystä. Lupa tehdä, kokeilla, ihmetellä tekemisiään ja sitten jatkaa, muuttaa tai aloittaa alusta, jos siltä tuntuu. Rauhallinen, rentouttava ja kannustava ilmapiiri kurssilaisten kesken huippuopen johdolla. 

Kurssi oli loistava. Ihanaa paneutua luomiseen, maalaamiseen oikein ajan kanssa. Rohkeus lisääntyi kun kokeili eri värejä, tekniikoita. Oli hieno tunne, kun alkoi sujumaan, onnistumaan ja töille löytyi yhteisiä nimittäjiä ja tarinoita. Olen halunnutkin kuvata sisäistä prosessia myös kuvin ->  nyt se tapahtui. Luottamus kasvoi myös, kun uskaltautui heittäytyä ja antaa vain pensselin ilmaista. Mikään ei mennyt pieleen! Tai no...maalataan päälle. 

Kurssi oli puhdasta iloa, luominen, ilo ja työ, vapaus  etsiä, erehtyä ja löytää. Kiitos Merja, kurssisi oli ilo kulkea (sydän). 

Olen käynyt peruskurssin kolmisen kuukautta jatkokurssia aiemmin, myöskin Merjan ohjauksessa. Kovasti jännitin peruskurssia, sillä minulla edelliset maalauskokemukseni olivat reilun 20 vuoden takaa, lukion kuviskursseilta. Ajattelin, miten voisin osallistua maalauskurssille, kun en edes osaa maalata. Uskomukseni osoittautuivat nopeasti aivan turhiksi. Vedic Art avaa luovuuden lähteen, kunhan antaa siihen mahdollisuuden. Mitään ei tarvitse oppia, ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa maalata. Kaikki tieto ja taito on jo valmiina meissä kaikissa. Tämä onkin ollut minulle tärkeä oivallus. Vedic Art kurssilla olen saanut kokea maalaamisen myötä tunnetilojeni vaihtelut hykertelevästä, pulputtelevasta, suloisen pehmeästä tyytyväisyydestä ja rakkaudesta aina ahdistukseen ja vihaan. Maalaukseni ovat kertoneet alusta asti tarinoita elämästäni ja olenkin saanut niiden kautta kokea mm. helpotusta ja ymmärrystä menneisyyteni vaikeiden asioiden kohdalla. Vedic Art on vahvistanut intuitiivista herkkyyttäni sekä itsetuntemusta. 10- ja 11-vuotiaat tyttäreni osallistuivat kanssani yhteen kurssipäivään. Molemmat tykkäsivät päivästä tosi paljon. Toisen tytön kommentti päivän jälkeen oli napakymppi: Ihmeellistä ku mä en miettiny yhtään mitään, mä vaan maalasin. Tässä oltiin siis aivan asian ytimessä.
_________________________________________________________________________

TRE-stressinpurkuliikkeet aloituskurssi 

"Kehomme koostuu soluista, solut molekyyleistä ja molekyylit atomeista. Atomien välisiä vuorovaikutuksia voidaan kuvata kvanttimekaniikalla. Atomit värähtelevät, pyörivät ja säteilevät energiaa kukin omalla tavallaan. Me olemme siten kaikki hiukkastasolla energiaa ja värähtelyä. Koko maailmankaikkeus on itse asiassa toisiinsa kytkeytyneiden energiakeskittymien verkkoa. Kaikki on energian kautta kietoutunut toisiinsa, ja me kaikki olemme siis kytkeytyneitä toisiimme. Pohjimmiltaan olemme kaikki yhtä ja samaa energiaa. Emme rajoitu vain erillisenä kokemaamme fyysiseen kehoomme, vaan olemme paljon enemmän." Johanna Blomqvist: Hybertodellisuus olet olemassa ja merkittävä

Tule aktivoimaan ja käynnistelemään TRE-kurssille omaa värähtelyäsi ja keho-mieli energiatason eheytymis- ja puhdistumisprosessiasi

TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) on helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä. TRE liikkeet käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja. Keho tietää kuinka vapautua syvistä lihasjännityksistä tärinän avulla.

TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Tämän lisäksi harjoitukset syventävät kehotietoisuutta ja itsetuntemusta. Menetelmän avulla voi saada helpotusta monenlaisiin vaivoihin. Kurssi antaa perustiedot, jonka jälkeen voit jatkaa harjoittelua omatoimisesti tai ohjatusti. Tämä kurssi ei tuota valmiuksia ohjata menetelmää muille.

Kurssi soveltuu kaikille perusterveille henkilöille. TRE:tä ei suositella ilman lääkärin konsultaatiota, mikäli henkilöllä on merkittäviä fyysisiä tai psyykkisiä vaivoja, esim. sydän- ja verisuonisairaudet, kuten korkea verenpaine, rytmihäiriöt, aikaisemmat sydänkohtaukset ja -leikkaukset , syöpä tai vakava mielenterveyden sairaus. Menetelmän käyttöä ei suositella raskaana oleville.  

13.6.2021  Feeniksissä olevan kurssin hinta on 60€, ryhmään otetaan enintään 6 osallistujaa.  

Otathan yhteyttä myös, jos haluat osallistua myöhemmin pidettävään aloituskurssiin tai kurssin jälkeiseen harjoitusryhmään tai haluat yksilöohjausta. Varustus: joustava liikkuntaan sopiva vaatetus, joogamatto ja viltti, muistiinpanovälineet. 

Lisätietoja: TRE Finland sivuilta:  http://www.trefinland.fi/?page_id=15366

_________________________________________________________________________


Uniryhmät Zoomissa ja Satakunnassa


Tutustu uniryhmätyöskentelyyn sivuiltani: 
Etusivu-Tuotteet-Uniryhmätyöskentely

Järjestän tällä hetkellä noin 6 hengen uniryhmiä Zoomissa henkilöille, jotka tunnen entuudestaan.  Tutustu sivuiltani menetelmään ja ilmoittaudu, etsitään sinulle sopiva ajankohta. Voit myös itse koota oman ryhmän. Sopimuksesta järjestän ryhmiä myös livenä. Unen käsittely Zoomissa kestää 2 h, hinta on 40€/osallistuja. 

___________________________________________________________

Yksilö- ja ryhmätyönohjaus Satakunnassa ja Pirkanmaalla

Työnohjauksessa pyrin mahdollistamaan dialogisen suhteen syntymistä, jotta pysähtyminen olennaisen ääreen mahdollistuu. Todellisen kommunikaation syntyminen ei ole kohtaamistilanteissamme itsestäänselvyys. Hyväksyvä ja myötätuntoinen tietoisen läsnäolon ilmapiiri mahdollistaa haastavillekin asioille avautumisen.  

Työnohjauksen alkuun järjestän tarvittaessa tutustumistyöskentelyn, jolta pohjalta jatkotyöskentelypäätöksen tekeminen on helpompaa.  

Järjestän myös taidelähtöisiä menetelmiä hyödyntäväiä työnohjausryhmiä Satakunnassa ja Pirkanmmaalla.  Työnohjausryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat käyttää taidelähtöisiä menetelmiä työnohjaustyöskentelyn yhteydessä. Mitään erityistä taiteellista suuntautumista ei tarvita, kiinnostus ja halukkuus menetelmien ja välineiden käyttämiseen riittää. Taidelähtöisen ryhmätyönohjaustyöskentelyn avulla voidaan tavoitella kosketusta muun muassa yhteisölliseen energisaatioon, elinvoimaan, innostukseen ja inspiraatioon perinteisten työnohjaushyötyjen ohella. Kaikki taide- ja kulttuurilähtöiset työskentelytavat tarjoavat samankaltaisia välineitä, joiden avulla voimme löytää tiedon ja älyn rinnalle kokemuksiamme ja tunteitamme heijastavia ja avaavia elämyksellisiä oivalluksia. Taidelähtöisen työskentelyn kautta tulemme vahvistaneeksi yhteyttämme luovuuteemme ja saamme kosketuksen intuition ulottuvuuteen itsessämme. Luovat työskentelyprosessit toimivat parhaimmillaan aidon kohtaamisen ja jakamisen, yhteistyön, oivalluksen ja elämälle avautumisen foorumeina. Tutustu tarkemmin sivuilla kohtaan työnohjaus.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yhteydenotot: merja.manni@gmail.com

puh. 040-5484558