Free Vedic Art kurssit 30.7-3.8.2022
Kurssipaikka: Kellahden kyläkoulu. Kellahden rantatie 23, Pori 

Kurssin alkuosa 30-31.7 pidetään osallistujamäärästä riippuen luonnonkauniissa  ympäristössä, erittäin vanhassa kesäkäyttöön kunnostetussa tilassa tai kotonani, jotka sijaitsevat kyläkoulun läheisyydessä.  Maalaaminen on mahdollista myös ulkona kauniissa luontoympäristössä koko kurssin ajan. Loppuosa pidetään kyläkoululla, jos niin yhdessä päätämme.  Järjestely juontaa tuplabuukkauksesta koululla. 

  • Peruskurssi, 17 taiteen prinsiippiä

  • Jatkokurssi 1, prinsiippien täydennykset ja kosmiset viivat

  • Jatkokurssi 2, harjoituksia aivojen aktivoimiseksi 

  • Nimi ja muoto, syvennetään näkemistä ja luovaa prosessia erilaisten piirtämisharjoitteiden avulla

  • Muoto ilman nimeä, syvennetään Nimi ja muoto kurssilla aloitettuja piirtämisharjoituksia

  • Avaruuskurssi, minä avaruudessa, sisältää Jyotis astrologiakartan ja lyhyen tulkinnan. Avaruuskurssille ilmoittautumiset tulee tehdä hyvissä ajoin, jotta ehdin tekemään tulijoille kartan ja tulkinnan.


Kurssille voivat osallistua kaikki, jotka ovat kiinnostuneet itsen, oman ilmaisun ja luovuuden parissa työskentelemisestä. Aikaisempaa kokemusta maalaamisesta tai piirtämisestä ei tarvita.


Monet haavailevat vuosia kiireettömästä pysähtymisestä. Kun onnistumme irrottautumaan aikakautemme liiallisista suoritusvaatimuksista ja annamme riittävästi aikaa luovalle pysähtymiselle sitä tukevisssa olosuhteissa, otamme vastuuta itsestämme ja toiveistamme, näin luomme maaperää toivomiemme muutosten aktivoitumiselle. 

Kurssien hinnat löytyvät esitteessä, jonka laitan pyynnöstä tulemaan. Ilmoittautuneille laitan tarkemmat ohjeet kurssilla tarvittavista materiaaleista ja tarvikkeista. 

Lisää tietoa näiltä sivuilta.  http://luovatprosessit.fi/tuotteet/taideterapia-ja-vedic-art 

Esitepyynnöt ja ilmoittautumiset: merja.manni@gmail.com


Valokuvat Kellahden kyläkoulun kursseilta Porista.

  IMG_20190703_174307jpg

67908206_2425250697709307_99906741805776896_ojpg

Asiakaspalautteita:

Lähdin kurssille lähes kylmiltään, ilman isompia ennakko-odotuksia, matkatakseni oman luovuuteni lähteille. Tai ainakin avatakseni väyliä luovuudelle, omalle tunneilmaisulle ja kokemusmaailmalleni. Kaikki tämä toteutui ja paljon enemmänkin. Kurssi tarjosi intensiivisen työskentelyn ja hiljentymisen lisäksi huikeita elämyksiä ja kokemuksia. Työskentelyn ohessa sain oppia uutta ja tavata monia mielenkiintoisia ihmisiä. Myös heidän kanssaan jakamani hetket, kokemukset ja ajatukset olivat osa kurssin antia. Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille aiheesta kiinnostuneille! Myös ns. keltanokille, kuten minä itse, jolla ei ole aiempia kokemuksia maalaamisesta. 

Kurssi  oli sopivanmittainen, lyhyemmässä ajassa ei olisi oma pää pysynyt mukana -eli tilaa olla henkisessä mielessä. Vapaudesta syntyvä luovuus on äärimmäisen palkitsevaa, vaikkakin välillä saa ylittää omia sisäisiä kynnyksiä  päästäkseen eteenpäin. Kurssi avasi oven luovuuteen ja elvytti halun tehdä kuvaa, maalata ja antaa asioiden virrata. Se herätti myös uudenlaista uteliaisuutta omaa elämää ja kuvantekemistä kohtaan.  Nautin, vaikka uuvuinkin välillä. Aamulla heräsin aina virkeänä ja levänneenä seuraavaan päivään. Kiitos, Merja!

Kiitos kurssista! Pääsin viimeinkin pisteeseen, jossa luovuus lähti liikkeelle, vuosien, vuosien tauon jälkeen. Sain suuria oivalluksia. Sain monia hienoja ajatuksia kannettavaksi mukana arjessa. Tämä kurssi muuttaa arkeani paremmaksi! 

Olin uusien asioiden äärellä. Monet tunteet heräsivät. Hienoa kun saa olla ja viipyä -prosessoida. Muutamat onnistumiset ovat olleet tosi tärkeitä. Usein työtä aloittaessa sisäinen myllerrys on vahva. Ilmapiiri on ollut positiivinen ja hoitava. Haluan oppia ja kokeilla. Katsotaan mitä tulee. 

Viisi upeaa päivää itsen ääreen pysähtyen. Vähäisellä aikaisemmalla kokemuksella ei ollut merkitystä. Lupa tehdä, kokeilla, ihmetellä tekemisiään ja sitten jatkaa, muuttaa tai aloittaa alusta, jos siltä tuntuu. Rauhallinen, rentouttava ja kannustava ilmapiiri kurssilaisten kesken huippuopen johdolla. 

Kurssi oli loistava. Ihanaa paneutua luomiseen, maalaamiseen oikein ajan kanssa. Rohkeus lisääntyi kun kokeili eri värejä, tekniikoita. Oli hieno tunne, kun alkoi sujumaan, onnistumaan ja töille löytyi yhteisiä nimittäjiä ja tarinoita. Olen halunnutkin kuvata sisäistä prosessia myös kuvin ->  nyt se tapahtui. Luottamus kasvoi myös, kun uskaltautui heittäytyä ja antaa vain pensselin ilmaista. Mikään ei mennyt pieleen! Tai no...maalataan päälle. 

Kurssi oli puhdasta iloa, luominen, ilo ja työ, vapaus  etsiä, erehtyä ja löytää. Kiitos Merja, kurssisi oli ilo kulkea (sydän). 

Olen käynyt peruskurssin kolmisen kuukautta jatkokurssia aiemmin, myöskin Merjan ohjauksessa. Kovasti jännitin peruskurssia, sillä minulla edelliset maalauskokemukseni olivat reilun 20 vuoden takaa, lukion kuviskursseilta. Ajattelin, miten voisin osallistua maalauskurssille, kun en edes osaa maalata. Uskomukseni osoittautuivat nopeasti aivan turhiksi. Vedic Art avaa luovuuden lähteen, kunhan antaa siihen mahdollisuuden. Mitään ei tarvitse oppia, ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa maalata. Kaikki tieto ja taito on jo valmiina meissä kaikissa. Tämä onkin ollut minulle tärkeä oivallus. Vedic Art kurssilla olen saanut kokea maalaamisen myötä tunnetilojeni vaihtelut hykertelevästä, pulputtelevasta, suloisen pehmeästä tyytyväisyydestä ja rakkaudesta aina ahdistukseen ja vihaan. Maalaukseni ovat kertoneet alusta asti tarinoita elämästäni ja olenkin saanut niiden kautta kokea mm. helpotusta ja ymmärrystä menneisyyteni vaikeiden asioiden kohdalla. Vedic Art on vahvistanut intuitiivista herkkyyttäni sekä itsetuntemusta. 10- ja 11-vuotiaat tyttäreni osallistuivat kanssani yhteen kurssipäivään. Molemmat tykkäsivät päivästä tosi paljon. Toisen tytön kommentti päivän jälkeen oli napakymppi: Ihmeellistä ku mä en miettiny yhtään mitään, mä vaan maalasin. Tässä oltiin siis aivan asian ytimessä.
_________________________________________________________________________

TRE-stressinpurkuliikkeet aloituskurssi 

"Kehomme koostuu soluista, solut molekyyleistä ja molekyylit atomeista. Atomien välisiä vuorovaikutuksia voidaan kuvata kvanttimekaniikalla. Atomit värähtelevät, pyörivät ja säteilevät energiaa kukin omalla tavallaan. Me olemme siten kaikki hiukkastasolla energiaa ja värähtelyä. Koko maailmankaikkeus on itse asiassa toisiinsa kytkeytyneiden energiakeskittymien verkkoa. Kaikki on energian kautta kietoutunut toisiinsa, ja me kaikki olemme siis kytkeytyneitä toisiimme. Pohjimmiltaan olemme kaikki yhtä ja samaa energiaa. Emme rajoitu vain erillisenä kokemaamme fyysiseen kehoomme, vaan olemme paljon enemmän." Johanna Blomqvist: Hybertodellisuus olet olemassa ja merkittävä

Tule aktivoimaan ja käynnistelemään TRE-kurssille omaa värähtelyäsi ja keho-mieli energiatason eheytymis- ja puhdistumisprosessiasi

TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) on helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä. TRE liikkeet käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja. Keho tietää kuinka vapautua syvistä lihasjännityksistä tärinän avulla.

TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Tämän lisäksi harjoitukset syventävät kehotietoisuutta ja itsetuntemusta. Menetelmän avulla voi saada helpotusta monenlaisiin vaivoihin. Kurssi antaa perustiedot, jonka jälkeen voit jatkaa harjoittelua omatoimisesti tai ohjatusti. Tämä kurssi ei tuota valmiuksia ohjata menetelmää muille.


Kurssi soveltuu kaikille perusterveille henkilöille. TRE:tä ei suositella ilman lääkärin konsultaatiota, mikäli henkilöllä on merkittäviä fyysisiä tai psyykkisiä vaivoja, esim. sydän- ja verisuonisairaudet, kuten korkea verenpaine, rytmihäiriöt, aikaisemmat sydänkohtaukset ja -leikkaukset , syöpä tai vakava mielenterveyden sairaus. Menetelmän käyttöä ei suositella raskaana oleville.  

22.5.2022  kurssin hinta on 60€.

Otathan yhteyttä myös, jos haluat osallistua myöhemmin pidettävään aloituskurssiin tai kurssin jälkeiseen harjoitusryhmään tai haluat yksilöohjausta. Varustus: joustava liikkuntaan sopiva vaatetus, joogamatto ja viltti, muistiinpanovälineet. 

Lisätietoja: TRE Finland sivuilta:  http://www.trefinland.fi/?page_id=15366

_________________________________________________________________________

TRE ja ÄÄNI -kurssi 18-19.6 Porissa

Kurssilta saat valmiuksia käyttää kahta voimallista itsehoitomenetelmää. Opit aktivoimaan omaa värähtelyäsi ja keho-mieli energiatason eheytymis- ja puhdistumisprosessiasi.


TRE-stressinpurkuliikkeet
eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) on helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä. TRE liikkeet käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja. Keho tietää kuinka vapautua syvistä lihasjännityksistä tärinän avulla.


TRE:n kehittäjä on Amerikkalainen tohtori David Berceli, kansainvälisesti tunnettu stressin- ja traumahoidon asiantuntija. Hän on kehittänyt ja opettanut menetelmää yli 20 vuoden ajan.


Syvien lihasjännitysten vapautuessa kehossa herää luontainen pyrkimys kokonaisvaltaiseen eheytymiseen, jolloin kehon aistimukset tunteet ja ajattelu jäsentyvät yksilön omaksi tavaksi kokea itsensä ja olemisensa. Näin harjoitus voi käynnistää laaja-alaisen prosessin, josta on apua myös nykyhetken stressinhallinnassa.


Menetelmää on käytetty useissa eri kulttuureissa ja maissa, perheiden ja laajempien sosiaalisten yhteisöjen kohtaamissa traumoissa esimerkiksi luonnonkatastrofeissa.


TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Tämän lisäksi harjoitukset syventävät kehotietoisuutta ja itsetuntemusta. Menetelmän avulla voi saada helpotusta monenlaisiin vaivoihin. Kurssi antaa perustiedot, jonka jälkeen voit jatkaa harjoittelua omatoimisesti tai ohjatusti. Tämä kurssi ei tuota valmiuksia ohjata menetelmää muille.


Kurssi soveltuu kaikille perusterveille henkilöille. TRE:tä ei suositella ilman lääkärin konsultaatiota, mikäli henkilöllä on merkittäviä fyysisiä tai psyykkisiä vaivoja, esim. sydän- ja verisuonisairaudet, kuten korkea verenpaine, rytmihäiriöt, aikaisemmat sydänkohtaukset ja -leikkaukset , syöpä tai vakava mielenterveyden sairaus. Menetelmän käyttöä ei suositella raskaana oleville.


Ääniparannus pohjautuu luonnolliseen äänen käyttöön ja ajan saatossa muodostuneisiin ihmisäänen käyttötekniikoihin. Tekniikoista esimerkkinä shamanistinen ääni mm. intiaanikulttuurien tekniikat, joiku, itkulaulu sekä äänenmuodostustekniikat kuten tiibetiläinen ylä-äänilaulu ja harmoninen laulu.


Tämän ajan eräs ääniparannuksen pioneeri, Jonathan Goldman, luonnehtii ääniparannusta seuraavalla esimerkillä. "Keho on kuin orkesteri. Kun kaikki on kunnossa solut ja hiukkaset värähtelevät, soivat oikein. Mutta kun huono olo tai sairaus asutuvat kuvaan alkaa tietty osa kehosta värähtelemään väärin. Soimaan väärin. Silloin tulee palauttaa oikea, luonnollinen värähtely takaisin. Tämän voi tehdä äänen avulla".


Ihmisäänellä on kaksi perustavanlaatuista vaikutusta, jonkin purkautuminen tai jonkin ylläpitäminen. Kun satuttaa itsensä yleensä pääsee myös ääni suusta, huuto, itku tai voimasana. Ne auttavat purkamaan "väärää" värähtelyä, eli helpottavat kipua. Fyysistä ja emotionaalista kipua.


Harmonisella intentiolla ja äänenkäytöllä taas voidaan pitää yllä juuri sitä - harmoniaa ja hyvinvointia kehossa. Tärkeä seikka ihmisäänen käytössä on intentio. Miten käyttää ääntä, mitä ajattelee ja tuntee, kun käyttää ääntä. Oma ääni vaikuttaa itsensä lisäksi myös ympäristöön.


Taiteellisesta esiintymisestä tiedämme, että äänessä voi olla vahva tunnelataus. Tietoinen äänityöskentely aina vaikuttaa myös tunne-elämään, tasapainottaen ja harmonisoiden tunteita - ja sitä kautta myös ajatusmaailmaa. Keho ja mieli toimivat instrumentteina luonnolliseen hyvinvointiin sekä syvään itsetuntemukseen – henkilön niin halutessa.


"Kehomme koostuu soluista, solut molekyyleistä ja molekyylit atomeista. Atomien välisiä vuorovaikutuksia voidaan kuvata kvanttimekaniikalla. Atomit värähtelevät, pyörivät ja säteilevät energiaa kukin omalla tavallaan. Me olemme siten kaikki hiukkastasolla energiaa ja värähtelyä. Koko maailmankaikkeus on itse asiassa toisiinsa kytkeytyneiden energiakeskittymien verkkoa. Kaikki on energian kautta kietoutunut toisiinsa, ja me kaikki

olemme siis kytkeytyneitä toisiimme. Pohjimmiltaan olemme kaikki yhtä ja samaa energiaa. Emme rajoitu vain erillisenä kokemaamme fyysiseen kehoomme, vaan olemme paljon enemmän." Johanna Blomqvist: Hybertodellisuus olet olemassa ja merkittävä


Kurssin aikataulu: molempina päivinä työskentelemme klo 10-17.00, välillä pidämme tunnin ruokatauon omilla eväillä. Kurssihintaan sisältyy kahvi ja tee.


Ohjelmasta: Aloitamme TRE perusteilla ja jatkamme ääniharjoittelulla. Kurssin aikana tehdään mm. vokaali-ääniharjoituksia istualtaan, liike- ja ääniharjoituksia seisaaltaan ja makuualustalta, kehoresonanssin syventämistä ja intentiotyöskentelyä. Kurssilla on käytössä kaksi isoa kristallimaljaa.


Mukaan tarvitset: makuualustan ja joustavat vaatteet sekä omat eväät.


Kurssin hinta:
200€ (sis. Alv.)


Kurssin järjestävät:

Luovat Prosessit, TRE®-ohjaaja, äänihoitaja Merja Manni &

Tmi Pendragon, äänihoitajakouluttaja Michael Schirmer


Kurssipaikka:
Kellahden Kyläkoulu, Kellahden rantatie 23, Söörmarkku

___________________________________________________________

Uniryhmät Satakunnassa


Tutustu uniryhmätyöskentelyyn sivuiltani: 
Etusivu-Tuotteet-Uniryhmätyöskentely

Tutustu sivuiltani menetelmään ja ilmoittaudu, etsitään sinulle sopiva ajankohta. Voit myös itse koota oman ryhmän. 
___________________________________________________________

Yksilö- ja ryhmätyönohjaus Satakunnassa ja Pirkanmaalla

Työnohjauksessa pyrin mahdollistamaan dialogisen suhteen syntymistä, jotta pysähtyminen olennaisen ääreen mahdollistuu. Todellisen kommunikaation syntyminen ei ole kohtaamistilanteissamme itsestäänselvyys. Hyväksyvä ja myötätuntoinen tietoisen läsnäolon ilmapiiri mahdollistaa haastavillekin asioille avautumisen.  

Työnohjauksen alkuun järjestän tarvittaessa tutustumistyöskentelyn, jolta pohjalta jatkotyöskentelypäätöksen tekeminen on helpompaa.  

Järjestän myös taidelähtöisiä menetelmiä hyödyntäväiä työnohjausryhmiä Satakunnassa ja Pirkanmmaalla.  Työnohjausryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat käyttää taidelähtöisiä menetelmiä työnohjaustyöskentelyn yhteydessä. Mitään erityistä taiteellista suuntautumista ei tarvita, kiinnostus ja halukkuus menetelmien ja välineiden käyttämiseen riittää. Taidelähtöisen ryhmätyönohjaustyöskentelyn avulla voidaan tavoitella kosketusta muun muassa yhteisölliseen energisaatioon, elinvoimaan, innostukseen ja inspiraatioon perinteisten työnohjaushyötyjen ohella. Kaikki taide- ja kulttuurilähtöiset työskentelytavat tarjoavat samankaltaisia välineitä, joiden avulla voimme löytää tiedon ja älyn rinnalle kokemuksiamme ja tunteitamme heijastavia ja avaavia elämyksellisiä oivalluksia. Taidelähtöisen työskentelyn kautta tulemme vahvistaneeksi yhteyttämme luovuuteemme ja saamme kosketuksen intuition ulottuvuuteen itsessämme. Luovat työskentelyprosessit toimivat parhaimmillaan aidon kohtaamisen ja jakamisen, yhteistyön, oivalluksen ja elämälle avautumisen foorumeina. Tutustu tarkemmin sivuilla kohtaan työnohjaus.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yhteydenotot: merja.manni@gmail.com

puh. 040-5484558